Korv Stroganoff á la LCHF

Behövs inga stora förändringar för det egentligen. Det var väl mer det där med att man alltid har ätit ris till och att hitta ett fungerande alternativ till det. Men det funkade alldeles utmärkt med vitkål (igen).

2 pers

1/2 falukorvsring
1 gul lök
grädde
tomatpure
svartpeppar, chilipulver, paprikapulver

vitkål strimlad och sedan kapad tvärsöver i 2-cm-längder
riven ost
grädde
peppar, salt, riven muskotnöt

Skiva korven och skär sedan stavar. Hacka löken. Fräs i smör i gryta. När korven börjat ta färg så häll i tomatpure och grädde (så det blir lagom mängd sås), och krydda. SAMTIDIGT fixar man vitkålen; Lägg i smör i en annan gryta samtidigt som till korven och låt smälta, häll sen ner vitkålen. Låt den mjukna i smöret medan korven fräser. När grädden hällts ner över korven häller man ner den rivna osten (ca 1 dl) samt kanske 1/2 dl grädde i vitkålen, krydda. Korven kan puttra en stund, vitkålen ska ha lite svagare värme, annars bränner den. Se till att osten smält ordentligt i kålen. Båda blir klara samtidigt, väldigt praktiskt! Dessutom snabblagat och billigt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0