Gulaschsoppa
Regnigt och ruggigt väder kräver värmande mat, och jag blev sugen på gulaschsoppa. Så här gjorde jag:
Ingredienser:
4 hg köttfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta modell större, pressad
500 g krossade tomater
vatten, kanske 1/2 liter
2 buljongtärningar, 1 grönsaksbuljong och 1 köttbuljong
salt, peppar, spiskummin, malen muskotnöt, paprikapulver, chipotlepasta (sambal eller tabasco går lika bra)
lite paprikabitar i valfri färg, hade även i lite haricot verts.
Bryn lök och färs och häll i de krossade tomaterna, vattnet, buljongtärningar och kryddor. Låt koka, gärna 45 minuter, det blir bara godare. Lägg i grönsakerna de sista fem minutrarna. Ställ fram creme fraiche till serveringen, gott att klicka i. Ät ett gott bröd till.
Kommentarer
Trackback