Fetabullar med grönsaksröra
Det här är ett resultat av min virriga hjärna, lyckades blanda ihop två recept men det blev helt OK.
För ca 3 portioner:
1 påse grönsaker av valfritt slag (jag tog lite broccoli,lite wokgrönsaker och lite ärter/majs/paprika)
1 gul lök
1-2 burkar krossade tomater
1 tsk chipotlepasta eller sambal oelek
chilisås
4 hg köttfärs
2 ägg
drygt 1 dl fetaost i tärningar
salt och peppar
Blanda köttfärs med ägg och fetaost, salt och peppar. Forma färsen till bollar ungefär som pingisbollar. Bryn löken i en hyfsat stor gryta. Häll i de krossade tomaterna och chipotlepastan eller sambal och en skvätt chilisås samt salt och peppar. När det kokar lägger man i köttfärsbollarna. Låt det hela koka 15 minuter, dock inte stormkoka.
Det andra alternativet är att i stället ta en burk salsa och och koka upp och sedan lägga i grönsakerna, och när det kokat upp lägga i bollarna och koka som ovan.
Vil man ha det mera matigt kokar man ris till eller serverar klyftpotatis.
För ca 3 portioner:
1 påse grönsaker av valfritt slag (jag tog lite broccoli,lite wokgrönsaker och lite ärter/majs/paprika)
1 gul lök
1-2 burkar krossade tomater
1 tsk chipotlepasta eller sambal oelek
chilisås
4 hg köttfärs
2 ägg
drygt 1 dl fetaost i tärningar
salt och peppar
Blanda köttfärs med ägg och fetaost, salt och peppar. Forma färsen till bollar ungefär som pingisbollar. Bryn löken i en hyfsat stor gryta. Häll i de krossade tomaterna och chipotlepastan eller sambal och en skvätt chilisås samt salt och peppar. När det kokar lägger man i köttfärsbollarna. Låt det hela koka 15 minuter, dock inte stormkoka.
Det andra alternativet är att i stället ta en burk salsa och och koka upp och sedan lägga i grönsakerna, och när det kokat upp lägga i bollarna och koka som ovan.
Vil man ha det mera matigt kokar man ris till eller serverar klyftpotatis.
Kommentarer
Trackback