Kycklinggrytsoppa

Ja, det är helt beroende på hur man väljer. Det var tänkt att bli en gryta och hade vi valt att ha ris eller nåt till så hade det varit det. Men eftersom vi försöker äta LCHF så äter vi inte kolhydrater och alltså inget ris och då gjorde vätskemängden att vi valde att äta i djupa tallrikar för att komma åt den goda såsen. Dagens skörd i kyl och frys gav:

2 kycklingfileter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 morötter
en bit ingefära
1 paprika
broccoli
1 liten burk grön pesto 90 gram
2 tsk chipotlepasta
1 burk cocosmjölk
1/5 burk creme fraiche
salt, svartpeppar, paprikapulver, en släng garam masalapulver

Skär kycklingen i kuber och hacka löken. Morötterna skärs i centimeterbitar och ingefäran rivs (ca 2 msk). Fräs kycklingen i olja eller smör och lägg i lök och morötter som får fräsa med. Lägg ner ingefära och pressa ner vitlöken. Öppna cocosmjölken och häll i den samt creme fraiche. Så fort det kokar så lägg ner den frysta broccolin och alla kryddor. Låt puttra till kycklingen är genomkokt och grönsakerna lagom tuggvänliga. Servera med eller utan ris som sagt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0